Ga naar mijn aanbiedingen

Aanbod

Tags
Rubriek of categorie
Opmerking
Partner
Bibliotheek Wellen
Lengtegraad
0
Breedtegraad
0
Aanbod beschikbaar voor de postcodes
3720

Prijs

Waar

OCMW Kortessem
Kerkplein 11B
3720
Kortessem

Wanneer

Openingsuren en contactgegevens op http://www.kortessem.be/Sociale-dienst

Wat meebrengen

Omschrijving

Steunpunt Vakantieparticipatie richt zich op personen en gezinnen in armoede,
die vanwege allerlei drempels niet van een vakantie kunnen genieten.

Wist jij dat vakantie een recht is? Vakantie geeft mensen een psychologisch duwtje in de rug zodat ze er weer tegenaan kunnen. Vakantie bevordert de gezondheid, versterkt de familiebanden en vergroot sociale netwerken. Na een vakantie staan mensen positiever in het leven en hebben ze meer zelfvertrouwen.

Steunpunt Vakantieparticipatie wil iedereen de kans geven om op vakantie of op daguitstap te gaan in Vlaanderen en Brussel. Alleen op vakantie, met het hele gezin of met vrienden. Of je nu op groepsvakantie wil of naar zee, of je een daguitstap wil doen of een vakantie in een jeugdherberg, er is voor ieder wat wils! Samen met de toeristische sector zet Steunpunt Vakantieparticipatie zich in om het reguliere aanbod toegankelijk te maken voor mensen in kansarmoede. De toeristische partners geven een fikse korting aan vakantiegangers die via Steunpunt Vakantieparticipatie bij hen boeken.

Elk jaar groeit ons toeristisch aanbod, waardoor we meer mensen kunnen bereiken. Waar Steunpunt Vakantieparticipatie in 2001 slechts 752 mensen kon bereiken, heeft het in 2014 123.101 vakantiegangers een leuke daguitstap of vakantie kunnen bezorgen.

Ondertussen werken we samen met meer dan 1500 lidorganisaties en 560 toeristische partners. Deze sociale organisaties zijn belangrijk omdat zij het aanbod bekend maken bij de mensen die bij hen in begeleiding zijn. Zij dienen ook de aanvragen voor daguitstappen en vakanties in en volgen ze samen met de vakantieganger op.

Voor inwoners van Kortessem is de sociale dienst van het OCMW het contactpunt die meer willen weten of beroep willen doen op dit aanbod.

Brochure

Contact

Kristiaan Malisse
kristiaan.malisse@ocmwkortessem.be

011 / 858 262

Kerkplein 11B
3720
Kortessem

http://www.kortessem.be/Sociale-dienst
http://www.kortessem.be/Sociale-dienst
http://www.kortessem.be/Sociale-dienst
CONTACTEER DE AANBIEDER
Uw bericht wordt verstuurd. Wij contacteren u binnenkort.
Er is een fout gebeurd bij het doorsturen van uw aanvraag! Gelieve het later opnieuw te proberen of contacteer de website beheer (contact formulier in de footer).

Ga naar mijn aanbiedingen